Ben je benieuwd naar andere hun ervaring? Klik op review in het menu en kom het te weten.

Praktijk traject

Allereerst super dat je aan de slag wilt met jouw hond!

 

Een praktijk traject is bedoeld voor hondeneigenaren die hun hond willen helpen met problematiek of vragen hebben over bijvoorbeeld;

  • Angst voor geluiden en/of mensen.
  • Opspringt tegen mensen.
  • Onzekerheid
  • Agressie
  • Trekken aan de riem
  • Ook andere problematiek is mogelijk

 

Ik wilde ook ontspannen wandelen net als andere hondeneigenaren...

Mijn ideale plaatje was heerlijk met mijn hond naar hondenspeeltuinen toe en lange onbezorgde wandelingen maken, maar ik werd al snel op de feiten gedrukt door mijn nieuwe adoptie hond...

Mijn hond bleek namelijk reactief te zijn en daar stond ik dan met een hond die helemaal door het lint ging zonder dat ik wist wat ik moest doen! Want waarom had ik geen hond die heerlijk ontspannen mee kon wandelen en waarom overkwam mij dit nou.

Hoe gek het ook klinkt ik moest dit even verwerken want vanaf hier zou mijn leven drastisch veranderen, niet meer naar die leuke honden speeltuinen en misschien ook nooit meer naar het park. 

Gelukkig kon ik mijzelf na een paar huilbuien weer herpakken en ben ik menig boeken erbij gaan pakken en ben ik gestart met de opleiding hondencoach en kon ik het gedragsproblematiek zelf gaan aanpakken bij de kern namelijk angst..

Net als andere is mijn traject samen met mijn hondje Yani niet helemaal van het leien dakje gegaan en wat heb ik ook veel fouten gemaakt maar na 1 jaar intensief te trainen zie ik al grote veranderingen, Wij hebben onze manier gevonden waardoor wij wel heerlijk kunnen wandelen in het park en hoe ik haar kan steunen bij het naderen van andere honden.

Is het perfect? Nee zeker niet! Ook wij hebben een lange weg te gaan... 

En misschien vraag jij je nu af, en de honden speeltuinen dan? Nou het antwoord is kort.. Nee geen hondenspeeltuinen in heb geleerd Yani haar behoeftes te respecteren en mijn eigen wensen soms opzij te zetten en dat is oke!

 

Wat kan een Praktijk traject voor mij betekenen?

Een praktijk traject bestaat vaak uit 1 praktijk dag en meerdere online consulten om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Trainen moet leuk zijn voor zowel geleider als hond dus een praktijk dag doen we altijd 50/50 namelijk ene helft aan de slag met gedragsproblematiek en de andere helft gaan we ook plezier hebben door hersenwerk te doen of andere leuke oefeningen!

Een praktijk dag duurt 1u/1.5u en is geheel naar jouw hond zijn of haar behoeftes in te vullen!

 

Wat is het verschil tussen Online traject of een Praktijk traject?

Bij een praktijk traject kan ik beter de hond lezen en jullie nog beter van adviezen voorzien! Een hond zien is altijd beter dan via een video.. Ook kan ik jullie helpen met het plan van aanpak en misschien nog wel het allerbelangrijkste je hond beleefd ook nog is heel veel plezier!

 

Snackpakket !!

Na zo lange reis en een intensieve praktijk training is het fijn als jouw viervoeter zich kan ontspannen in de auto en lekker kauwen/snacken om de dag extra positief af te sluiten krijg je een snack pakketje mee met een aantal gedroogde snacks.

In de snacks zitten geen: suiker of andere toegevoegde ingrediënten alles is dus natuurlijk gedroogd, de snacks zijn ook geschikt voor honden met allergieën.

 

Adres:

Veilingweg 21

1611BN in Bovenkarspel

Gratis parkeermogelijkheid + restaurant met toiletvoorzieningen.

 

Vanaf maart ook mogelijk in Bolsward/Sneek Friesland!  En in overleg Amstelveen 

 

De locatie is te ver, zijn er andere mogelijkheden?

Om de kosten op 0,- te houden voor de adoptanten is het helaas niet mogelijk om voor een andere locatie te kiezen.

Ondanks dat het verrijden is voor sommige is een praktijkdag een investering in alle jaren dat jouw hond bij je woont een hond kan gemiddeld tussen de 12-14 jaar worden met uitschieters naar soms wel 16 jaar! Hoe fijn is het dan als je jouw hond volledig begrijpt en kan genieten van de tijd samen.

 

Hoe meld ik mij aan?

Dat kan door op de onderstaande button te klikken!